logo amitzi

אמיצי אדריכלים

menu

בתים

בית בגבעתיים | 086

הפרוייקט תוכנן כשיפוץ ותוספת קומה לבית קיים, עבור משפחה עם שלושה ילדים מתבגרים. המגרש צר וארוך וחזית הבית פונה לרחוב סואן. על מנת ליצור חציצה בין אזור המגורים לרחוב, לשמור על הפרטיות ולהגן מפני רעש, החזית הקדמית אטומה. בקומת הקרקע ממוקמים בה שרותי האורחים, וחזית קומה א’ נסוגה מאחורי...
קישור לכתבה

בית טורי בתל-אביב | 067

הפרויקט מתוכנן כשיפוץ של בית במבנה טורי משנות ה-50, שמגיעים אליו דרך סימטת הולכי רגל הניצבת לרחוב. שטח הבית 140 מ”ר. החדרים מקוריים נהרסו והבית תוכנן מחדש – החללים הציבוריים נפתחים לגינה האחורית וחדרי השינה פונים לחזית הקדמית. חדר ההורים ממוקם בקומת גלריה. התקרה עולה בשיפוע מקומת הקרקע אל...
קישור לכתבה

בית בהרצליה | 053

תכנון בית עבור משפחה עם שני ילדים בוגרים. הבית שוכן על מגרש הממוקם בקצה רחוב ללא מוצא הנטוע בצפיפות, ומשקיף חזרה לעבר שדרת העצים. השכונה מתאפיינת בבתים גדולים ומסוגרים, אבל מיקום המגרש איפשר לנו לתכנן בית פתוח יותר שיכול “להרים ראש” מעבר לחומה ולהשקיף על סביבתו מבלי להתפשר על פרטיות. העמדת...
קישור לכתבה

בית במושב בני-דרור | 044

תכנון בית בהרחבה בה המגרשים קטנים וצפופים יחסית. הבית מיועד למשפחה עם 3 ילדים. החזית הפונה לרחוב צנועה ונמוכה מהבתים השכנים, ורק עם הכניסה לבית מתגלה במפתיע חלל המגורים הגבוה והאוורירי בגובה קומה וחצי. תקרת בטון חשוף מרחפת כחצי מטר מעל הקירות ההיקפיים באמצעות עמודוני פלדה. הפרדת הזכוכית בין...
קישור לכתבה

בית בתל-אביב | 047

תכנון הפרויקט – מחציתו של בית דו-משפחתי בן למעלה מ-30 שנה – בוצע עבור משפחה עם שלושה ילדים. למרות שהחלוקה למפלסים והתקרות הנמוכות של המבנה הקיים יצרו תחושת צפיפות וחושך, התברר כי הריסת הבית ובנייתו מחדש לא מתיישבים עם מגבלות התקציב ולוח הזמנים. לפיכך הוחלט לשפץ את הבית במסגרת המעטפת הקיימת,...
קישור לכתבה

בית בהרצליה | 040

תכנון בית בהרצליה שמשמש כבית-נופש עבור משפחה מחו”ל. הבית עתיר מערכות טכניות – צנרת תקשורת וחשמל חכם, תעלות מיזוג אויר ואינסטלציה. מיקום המערכות השפיע על צורת החללים הפנימיים. הפונקציות הציבוריות – חדר המגורים ופינת האוכל – ממוקמות בקומת הקרקע וצופות אל בריכת השחיה, ואילו קומת המרתף משמשת לפעילויות פנאי...
קישור לכתבה

בית במושב בני-דרור | 036

תכנון בית עבור משפחה עם 3 ילדים. למרות שהבתים בשכונה ממוקמים בצפיפות, החזית האחורית נשקפת צפונה אל נוף פתוח של שדות ופרדסים. על מנת לשמור על פרטיות מפני הרחוב ולהשיג פתיחות מרבית אל הנוף,תוכנן הבית בצורת האות L. בין זרועות ה-L ממוקמת חצר פנימית נסתרת מהרחוב ופתוחה אל הנוף,...
קישור לכתבה

בית טורי ברמת-חן | 267

תכנון מחדש של בית קיים הממוקם בתוך מבנה “רכבת” טורי בן 8 יחידות, ופורק לחלוטין מבפנים תוך תמיכה זמנית של גג הרעפים. החזית לרחוב נשמרה ללא שינוי ואילו החזית לגינה נפתחה למלוא רוחב הבית באמצעות חלונות הזזה. קיר בעובי 75 ס”מ מפריד בין האיזור הציבורי של הבית לבין חדרי...
קישור לכתבה

בית ברמת-חן | 034

  • בשיתוף יהל אדריכלים
  • הבית – מחציתו של בית דו-משפחתי – תוכנן עבור משפחה עם 3 ילדים. הבית מתוכנן בצורת האות L סביב עץ פקאן קיים שעומד במגרש. חלל כפול במרכז הבית יוצר קשר עין בין החללים השונים בקומת הקרקע, ובינה לבין הקומה העליונה. חלל זה מקנה לבית פתיחות ואווריריות ויוצר תחושה של...
    קישור לכתבה

    דירות ועיצוב פנים

    דירת גג בתל-אביב | 045

    תכנון דירת גג השוכנת בראש בניין מגורים בשכונה ותיקה בתל-אביב ומיועדת למשפחה עם 3 ילדים. הנוף הנשקף מהדירה מתאפיין בניגודיות: נוף אורבני מובהק של מגדלים לכיוון דרום, לעומת מבט פנורמי רחב לעבר פארק גדול ממזרח. ההתערבות המשמעותית ביותר במצב הקיים היתה העברת יחידת ההורים אל קומת הגג ובנייתו מחדש...
    קישור לכתבה

    דירה בתל-אביב | 041

    עיצוב פנים בדירה הממוקמת בבניין לשימור משנות ה-30 בלב תל אביב. הדירה תוכננה מחדש תוך שמירה על אופי החללים המקוריים האופייניים לתקופה. מבואה מובילה אל חלל המגורים שנפתח למרפסת המשקיפה אל גן עירוני. המטבח וחדר האוכל ממוקמים בחלל מצולע. אגף החדרים כולל חדר שינה, חדרי אירוח וחדר עבודה. המערכות...
    קישור לכתבה

    דירה בהרצליה | 017

    דירה קיימת בת חמישה חדרים תוכננה מחדש עבור זוג שילדיו גדלו ועזבו את הבית, תוך הקטנת מספר החדרים, הגדלת שטחי האיחסון ורוחב המעברים ויצירת חלל רחב ידיים לאירוח. ארונות איחסון מפרידים בין החללים השונים ומשמשים כמחיצות.  במרכז אזור האירוח ממוקם המטבח כאובייקט חופשי מכל עבריו ומהווה את לב הבית.
    קישור לכתבה

    מבני ציבור

    ביה”ס למינהל, הבינתחומי הרצליה

  • עדה כרמי-מלמד אדריכלים. אדריכל אחראי: יובל אמיצי
  • קמפוס המרכז הבינתחומי שימש בעבר בסיס צבאי. מאז ועד היום הוא נשמר כמעין שמורת טבע עם מבנים נמוכים, מדשאות פתוחות ושדרות אקליפטוסים.  הפקולטות למנהל עסקים ולממשל תוכננו במבנה אחד עם חלל פנימי ומעברים משותפים. על-מנת לשמור על קו הרקיע הנמוך בקמפוס, ממוקם המבנה בתוך חצר חפורה רחבת ידיים כך...
    קישור לכתבה

    מרכז מבקרים בגני רמת-הנדיב

  • עדה כרמי-מלמד אדריכלים. אדריכל אחראי: יובל אמיצי
  • המבנה ממוקם בין מגרש חניה ציבורי לבין גני הזיכרון של רמת-הנדיב. הפרויקט תוכנן כבניין ארוך המתעקל לאורך כ-150 מטרים. הוא כולל אודיטוריום, כיתות לימוד, גלריה לתצוגה וקפטריה. המבנה חפור כולו בקרקע ומכוסה בסוללת אדמה נטועה בצמחיה ים-תיכונית. אור טבעי חודר לבניין דרך המרווח המפריד בין שני המדרונות של הסוללה,...
    קישור לכתבה

    משרדים

    משרד מהנדסים בתל-אביב | 063

    תכנון משרד עבור חברת הנדסה העוסקת בתכנון תשתיות לתחבורה. החלל המיועד למשרדים היה צר וארוך והיו בו חלונות מעטים בלבד. מטרות התכנון היו יצירת סביבת עבודה נעימה ומוארת תוך מתן אפשרות לצמיחה עתידית בתוך החלל הקיים, והענקת זהות ייחודית לאירגון. באזור החיצוני הסמוך לחלונות ממוקמות עמדות עבודה פתוחות, חדרים...
    קישור לכתבה

    תחרויות

    תחרות הספריה הלאומית, ירושלים

  • ציון לשבח. בשיתוף קינן אדריכלים, דורי סדן ורותי עורב
  •   מטרת התכנון היא יצירת יחסי גומלין בין המבנה לבין הסביבה העירונית. כיכר ציבורית הנפתחת דרומה מהווה חלל עירוני “נושם” המתרחב מעבר לתחום המגרש וצופה לעבר העיר והואדיות הירוקים. גשר החוצה את שדרות רופין מוביל אל כיכר הספרייה הצופה אל העיר ומאפשר מעבר של הולכי הרגל ממתחם המוזיאונים אל...
    קישור לכתבה